Wie ben ik ?

Dieren staan centraal in mijn leven. Mijn huisdieren zorgen, zoals bij iedereen, voor een emotionele steun en liefde, maar brengen me ook een gevoel van voldoening wanneer ik hen kan trainen en verzorgen.

Ik ben een leerkracht secundair onderwijs. Na enkele jaren algemene vakken te geven, besefte ik echter dat ik niet op de juiste plaats zat. Er moest een andere roeping in mijn leven zijn, maar welke dan?

Ik ben een gevoelig persoon en geloof rotsvast in het feit dat mensen hun passies moeten uitoefenen. Restte enkel de vraag wat mijn persoonlijke passie was? Een zeer moeilijke uitgangsvraag maar één met een voor mij heel logisch antwoord. Ik spendeer al mijn vrije tijd om op een positieve manier te werken aan het welzijn van dieren.

Ik heb vervolgens allerlei cursussen gevolgd zoals bijvoorbeeld dierencommunicatie, maar het is pas toen ik met natural horsemanship begon dat mijn passie een doel op zich werd. Eindelijk begreep ik wat ik met dieren wou doen! In plaats van enkel ze te trainen en verzorgen, wil ik actief helpen om de band tussen mens en dier te versterken. Hierbij geholpen door inzichten gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Tegelijkertijd wil ik de fabeltjes uit de wereld helpen en op die manier plaats maken om de gedragsproblemen echt aan te pakken en trainingsfouten door verkeerde kennis recht te zetten.

Ondertussen heb ik een postgraduaat toegepast dierengedrag met als specialiteit hond, kat, paard en konijn. Ik werk in mijn eigen praktijk en als leerkracht dierenzorg (kleine huisdieren,paard en vogels)

Mijn leven is veranderd! Mijn hart en ziel zitten in deze missie. Ik bied u de volgende oplossingen aan:

  • Samen met u ga wil ik op zoektocht gaan om het gedrag van uw huisdier te
    verklaren. In samenspraak pakken we de nodige veranderingen aan zodat jullie in harmonie kunnen leven.
  • Ik laat u door middel van paardentherapie als mens emotioneel groeien. (Rijlessen worden ook gegeven)

Het is me telkens een waar genoegen om deel te mogen uitmaken van de warmte die er heerst tussen mens en dier!

Wij kijken enthousiast uit om u te ontmoeten….